Po náročném pracovním dni nebo v případě přátelského setkání se sousedy nebo se svými známými si člověk vždy rád dá skleničku výborného moravského vína. Je to velmi lahodný nápoj, který může být i zdraví prospěšný. Někdy chutná jako čerstvé ovoce, někdy jako ušlechtilý muškátový oříšek.
Pít víno je doslova umění a jistě by mělo být potěšením a skvělým zážitkem, a aby přispívalo k upevnění zdraví, musí se pít s rozumem a s mírou tak, jak si tento královský nápoj zasluhuje.
Na Moravě je mnoho vinných sklípků, kde si člověk může dát pár skleniček a ochutnat tak různé druhy vína, které se v této známé oblasti pěstují. Někomu může zachutnat Ryzlink vlašský nebo rýnský, jinému Tramín, Pálava, Veltlínské zelené, nebo Svatovavřinecké. Všechny oblasti nabízejí kvalitní odrůdová vína s charakteristickým odrůdovým buketem. Vína z Moravy tak mají pro každého něco a například i Vinařství Doležal může nabídnout kvalitní vína, která navíc získávají řadu ocenění na mezinárodních soutěžích.
Vína z Moravy si člověk může vychutnat také u skvělého jídla. Jaká vína se tedy hodí například k tmavým masům? Nejen právě k tmavým masům, ale i ke zvěřině se podávají vína červená. K rybám, bílému masu a k drůbežímu masu se doporučují vína bílá. Svatovavřinecká vína z Moravy se skvěle hodí k obloženému rostbífu, nebo vepřovému přírodnímu řízku s parmezánem. Uvedený stručný popis zdaleka nevyčerpává všechny druhy pokrmů a vín, která se k nim hodí. Ušlechtilý a vzácný nápoj, jakým víno je, nápoj, kterému je věnováno tolik pozornosti a péče, si zaslouží jistě velkou pozornost. Víno z Moravy, a nejen to, je vděčné a dovede každého odměnit.
Protože je červené víno fermentováno z hroznových slupek a semen, je velmi bohaté na rostlinné sloučeniny, které poskytují řadu zdravotních výhod.
Vína z Moravy – z Vinařství Doležal je kvalita zaručená!