Rok vinaře – duben

V dubnu vinař podsazuje keře, které odumřely nebo jsou špatné. V meziřadí dochází k pohybu s půdou, aby se mohlo vysít zelené hnojení, což je také pastva pro faunu. Také přichází čas na okopávku v meziřadí, což se dříve činilo ručně motykou, avšak dnes už na to máme mechanizaci, což nám značně ulehčí práci, a především díky tomu nepoužíváme herbicidy pro likvidaci plevele.

V dubnu lahvujeme! Činnost, na kterou netrpělivě naši zákazníci čekají, jelikož se těší na kvalitní vína z Moravy a samotný prodej se již blíží. Přijede mobilní lahvovací linka a připravené, vyfiltrované víno z nádob a sudů tak naplníme do lahví. Akce se účastní celá rodina a všichni se celý den máme, co otáčet. Bez pomoci některé činnosti dělat nejdou, a proto si vážíme pomoci rodičů i sestry s rodinou.

Lahve nového ročníku posíláme na Českou potravinářskou inspekci a čekáme tak na jejich zatřízení. Následně na základě vydaného evidenčního čísla zadáme v tiskárně tisk etiket. Na prodej nových lahví si tedy ještě musíte, bohužel, počkat, protože proces trvá obvykle jeden měsíc.

Kvalitní vína z Moravy – s péčí od Vinařství Doležal.

Comments are disabled.