V únoru vinař postupuje ve vinohradu stejným způsobem jako v lednu, tedy při příznivém počasí stříhá révu, aby bylo dopřáno takříkajíc „zadělat“ na kvalitní vína z Moravy. Každý měsíc v roce vinaře má svá specifika a o únoru lze směle prohlásit, že už více času stráví každý vinař prací ve sklepě. Začíná připravovat vína z Moravy na lahvování, provádí stáčky vína a čiření termolabilních bílkovin. Jde nám vždy o prvotřídní kvalitu každého vína, a tak si na všem dáváme patřičně záležet.
V únoru mnozí drží tzv. „suchý únor“. To pro vinaře či obchodníka s vínem není úplně nejlepší prodejní měsíc i přesto, že má ve své nabídce velmi kvalitní vína z Moravy. Zastáváme názor, že pokud si musím něco odpírat, jsem na něčem závislý, tedy suchý únor vnímáme jako měsíc „alkoholiků“, aniž bychom se chtěli někoho dotknout :).
Na závěr tři věty na téma vína z Moravy:
Víno dokáže člověka odměnit.
Nemůže se pít jako voda, ale pomalu a s každým douškem se člověk dostane na vrchol své jedinečnosti.
V životě by měla panovat rovnováha a jak se říká „všeho s mírou“. 🙂